Banii nu sunt o soluție la lipsa banilor

Nov 01, 2021

Dacă îți dorești în viața ta mai mult, orice ar fi acel mai mult (bani, carieră, relație etc), te invit să vezi dorința ta din această perspectivă…

În secolul 8, un rege tibetan, pe nume Muné Tsenpo, a încercat să demonstreze că societatea poate fi egală financiar. Așa că a luat averea supușilor săi și a împărțit-o în mod egal, în tot ce ține de venituri, terenuri și proprietăți. Nu i-a ieșit, așa că a încercat același lucru de trei ori.

Însă de fiecare dată, fiecare individ s-a întors la locul lui financiar și chiar mai rău. Adică bogații au ajuns și mai bogați, iar săracii și mai săraci. Cum se poate așa ceva?

Ce nu și-au dat seama regele și toți cei care încă militează astăzi pentru egalitate financiară este că atât bogăția, cât și sărăcia, se află întâi în minte și emoții. Iar asta nu poți să schimbi prin bani.

Altfel spus, fiecare individ are un termostat financiar interior, la care se întoarce, chiar dacă îi oferi alte condiții. Un termostat are ca rol să mențină sau să întoarcă mediul la „temperatura” setată. Averea se întoarce unde sunt setate mintea și emoțiile, la termostatul subconștient.

Iar asta se aplică nu doar pentru bani, ci pentru orice formă de bunăstare, de la relații, cunoaștere și până la sănătate.

Astfel, soluția la lipsa banilor nu ține de bani. Soluția este să lucrezi la termostatul tău financiar.

Toată experiența ta de viață influențează acest termostat. De la mediul în care ai crescut, educația pe care ai primit-o, experiențe și valori. Însă nimic nu egalează impactul imaginii de sine. Imaginea ta de sine are cel mai important cuvânt de spus asupra nivelului tău financiar.

Cu cât imaginea de sine are mai multe extreme, cu atât mai afectată îți este bunăstarea. Iată cum:

O imagine de sine joasă = multă vină și rușine stocate subconștient. Starea pe care o creează aceste emoții este de „nu merit”. Așa că fie îți este greu să generezi mai mulți bani, fie îi faci, dar îi cheltui sau îi pierzi repede, deoarece pentru creierul emoțional să scapi de bani = să scapi de vină.

Și cealaltă extremă e la fel de periculoasă. O imagine de sine aparent înaltă = mândrie, superioritate, îndreptățire. Starea pe care o creează ele este de „mi se cuvine”, adică „prea merit”. Din această stare, îndepărtezi resurse, iei decizii financiare grăbite, depreciezi banii și riști să repeți cercul faliment - culme - faliment. Ia ca exemplu viața lui Trump. Mândria lui este evidentă. Crezi că sunt întâmplătoare acele multe falimente de-a lungul timpului?

O imagine de sine echilibrată înseamnă să dizolvi atât vina și rușinea, cât și mândria și superioritatea. Pentru că doar atunci creezi bunăstare cu claritate, nu ca să acoperi un sentiment de inferioritate sau ca să demonstrezi o superioritate.

O imagine de sine echilibrată înseamnă că nu ai ce să acoperi și nici ce să demonstrezi, pentru că nimic real nu trebuie demonstrat. Vrem să demonstrăm doar ce noi nu credem despre sine.

O imagine de sine echilibrată CREȘTE termostatul. Am zeci de exemple de clienți care și-au crescut veniturile sau alte forme de bunăstare după ce au dizolvat momente de vină, rușine sau mândrie.

Banii nu pot fi o soluție la o problemă emoțională. De fapt, sunt un accelerator emoțional. Dacă imaginea de sine este dezechilibrată, banii cresc dezechilibrul. De aici a pornit vorba românească „banii schimbă omul”, pentru că pur și simplu au scos la iveală adevărata imagine de sine.

Dar dacă imaginea de sine este echilibrată, banii cresc echilibrul. Și devin un serv, nu un stăpân.

Dacă vrei să lucrezi profund la imaginea de sine și termostatul tău financiar, te aștept la Retreatul de Bunăstare și Nivel de merit mai mare. E un context de 3 zile, retrași în munți, unde te ajut:
- să înțelegi cum s-a construit termostatul tău și de ce a rămas blocat
- să dizolvi vina, rușinea și mândria din viața ta și să ai o rețetă de cum să faci asta mai departe
- să te desprinzi de convingeri financiare limitative, cu o metodă rapidă și eficientă
- să vezi unde sunt oportunitățile financiare în viața ta și cum să le transformi în bani

Dacă are sens pentru tine și vrei asta, te aștept la retreat,

Dacian.

DE CE NU EȘTI ÎMPLINIT?
Cele 7 cercuri vicioase ale minții

Abonează-te la newsletter și descarcă gratuit acest Audiobook. 

Cel mai bun conținut și materiale speciale, direct la tine în Inbox, în fiecare săptămână. 

Înscrie-te aici cu adresa principala de e-mail. Nu vei primi de la mine campanii agresive de e-mail și nici nu-ți voi scrie în fiecare zi :)
Close

50% Complete

Odată cu descărcarea audiobook-ului ai acces automat și la un context fain și unic (pentru că nu îl dau în altă parte, ci doar abonaților mei de e-mail).
 Îți ofer accesul gratuit, pentru că vreau să ținem legătura mai personal.

Înscrie-te cu adresa principală de e-mail. Nu vei primi de la mine campanii agresive și nici nu-ți voi scrie în fiecare zi :)

*confirmă din e-mail ca să finalizezi înscrierea (verifică în Promotions sau Spam; poate dura câteva minute)