Ce cauze emoționale stau în spatele infertilității

Apr 02, 2020

Am întâlnit mai multe persoane care mi-au spus despre infertilitate, chiar dacă fiziologic nu aveau nicio problemă. Acela-i momentul potrivit să căutăm factorul psihosomatic din ecuație. 

Mintea împiedică fertilizarea pentru că are un motiv, o cauză puternică, emoțională. Le explic separat pentru femei și bărbați, chiar dacă vin din aceeași zonă.

În cazul femeilor, cauza principală a infertilității este relația cu mama. Nu vreau să repet ceva din relația cu ea. Mi-am jurat că nu voi fi ca ea. Așa că mă împiedic să ajung în acea postură, ca să nu existe un copil care să-mi reproșeze aceleași lucruri.

Alte cauze:
- frică asociată cu momentul nașterii, pe baza a ceva ce am auzit sau văzut la alții.
- frică de a-mi pierde identitatea profesională sau imaginea fizică în urma nașterii.
- frică sau vină asociată cu un eveniment sexual din trecut, adică un viol sau alt abuz, avort, experiență sexuală timpurie. Această frică e prezentă și în cazul în care, din cauza credințelor mele religioase, cred că sexul e ceva greșit sau murdar.

În cazul bărbaților, cauza principală este o tensiune în cuplu, în special frică față de parteneră, dacă are mai multă energie masculină. La bază e frică față de o figură de autoritate din copilărie. 

Alte cauze:
- frică în fața așteptărilor pe care le percep de alții (nu sunt cu adevărat pregătit să fiu și tată!)
- frică de a-mi pierde puterea, succesul, banii sau timpul de învățare

Ai observat cuvântul cheie care apare peste tot? Frica.  Lucrul cu infertilitatea este lucrul cu frica specifică. În care dintre cauze te-ai regăsit? Identifică momentul când s-a creat frica respectivă. De la Dr. John Demartini am învățat că frica este o percepție că voi experimenta (din nou) ceva ce are mai multe minusuri decât plusuri, durere decât plăcere, costuri decât beneficii.

Însă această percepție violează legea dualității, prezentă în orice lucru material. Așa cum un magnet are doi poli, iar acești poli sunt EGALI, așa orice eveniment sau acțiune legat de care ți s-a creat o frică are și celălalt pol, care ți-a adus putere. Doar că mintea a păstrat conștient doar unul dintre poli, cel cu minus. 

După cum ai văzut, frica poate căpăta multe nuanțe, pentru că fiecare om percepe lumea diferit. În 99,9% din situații nu percepem conștient aceste „motive” bune pentru care mintea ne blochează să fim fertili. Pentru că vine din zona de supraviețuire a minții, zona subconștientă.

Daca ai această provocare, sunt deschis să explorăm împreună cauzele din spatele acesteia. Doar scrie-mi un mesaj si povestim :)

Vrei mai multe articole din zona de sănătate sau ai întrebări? Voi posta oricum mai mult pe această tema, dar poți să lași sugestia / întrebarea ta într-un comentariu și voi reveni cât de curând cu răspunsul.

Dacian 

DE CE NU EȘTI ÎMPLINIT?
Cele 7 cercuri vicioase ale minții

Abonează-te la newsletter și descarcă gratuit acest Audiobook. 

Cel mai bun conținut și materiale speciale, direct la tine în Inbox, în fiecare săptămână. 

Înscrie-te aici cu adresa principala de e-mail. Nu vei primi de la mine campanii agresive de e-mail și nici nu-ți voi scrie în fiecare zi :)
Close

50% Complete

Odată cu descărcarea audiobook-ului ai acces automat și la un context fain și unic (pentru că nu îl dau în altă parte, ci doar abonaților mei de e-mail).
 Îți ofer accesul gratuit, pentru că vreau să ținem legătura mai personal.

Înscrie-te cu adresa principală de e-mail. Nu vei primi de la mine campanii agresive și nici nu-ți voi scrie în fiecare zi :)

*confirmă din e-mail ca să finalizezi înscrierea (verifică în Promotions sau Spam; poate dura câteva minute)