Iubești un om sau o iluzie?

May 28, 2020

Oricând ai așteptarea ca partenerul tău să se schimbe, iubești imaginea ta despre el sau ea și nu omul în sine. De aceea, când cineva îmi spune în coaching că „trec printr-o dezamăgire”, răspunsul meu este „din ce amăgire te-a scos?”

Oricând ai fost dezamăgit/ă în relația de cuplu, ai primit o invitație la iubire. Pentru că înainte de dez-amăgire, erai în amăgire despre celălalt, adică erai în relație cu o iluzie. Și într-o asemenea dinamică, niciunul dintre parteneri nu simte iubire. Astfel, deși nu pare, dezamăgirea e prietenul tău. Te scoate din iluzie și îți arată omul ca întreg. Îl accepți cu tot ce vine la pachet? Sau îi atribui în continuare, ca unui zeu, doar trăsături pozitive?

Cu cât vei vrea mai mult să schimbi un om, cu atât el va opune mai multă rezistență. Pentru că asta-i natura Universului, să ne oprească dorințele puternic polarizate. Și, cum descria Buddha, sursa suferinței este dorința pentru acel lucru care-i de neatins: un magnet cu un singur pol.

Te invit să ai un moment de onestitate față de tine și să verifici aceste 7 întrebări:

1. Ai așteptarea ca partenerul să gândească la fel ca tine? Realizezi că, dacă ar face asta, ați fi amândoi orbi față de lacunele din modul tău de gândire?

2. Ai așteptarea să îți ofere doar experiențe pozitive? Realizezi că, dacă ar face asta, ți-ar deveni drog, iar asta ți-ar lua pacea și libertatea?

3. Ai așteptarea să fie doar pace între voi? Realizezi că, dacă ar face asta, te-ai plictisi sau s-ar plictisi? În valorile noastre importante, vrem să creștem. Iar creșterea vine și cu tensiune. Fără pic de război, cuplurile sunt vulnerabile. Da, ai citit bine.

4. Ai așteptarea să te prețuiască? Realizezi că, dacă ar face asta, ți-ar da voie să rămâi într-o stare de lipsă de prețuire de sine? Cum crezi că a apărut așteptarea să te prețuiască? Din propria lipsă. De unde știu asta? Simplu: Un om care își prețuiește sănătatea, nu stă în contexte dăunătoare. La fel, un om care se prețuiește ca partener, nu stă într-o relație unde nu primește prețuire. Deci cine bombăne că nu primește prețuire, să se uite întâi cât credit își dă sieși.

5. Ai așteptarea să îți fie complet fidel/ă? O să-ți spun ceva ce s-ar putea să te șocheze. Fiecare individ este fidel propriilor valori (Dr. John Demartini). Iar aceste valori s-au văzut de la bun început. Dacă partenerul a fost „infidel”, să știi că și tu i-ai fost. Te-ai iubit cu o iluzie, în loc să te iubești cu el / ea. E greu să recunoști asta, mai ales dacă ai adoptat poziția de inocent. Nu te păcăli. Amăgirea a creat dezamăgirea. Nimeni nu e aici ca să te servească pe tine. Ieși din fantezie și iubește omul pentru cine este, dacă mai vrei relația respectivă.

6. Ai așteptarea să se lase de …? Dar tu când o să te lași de dorința de a-l face să se lase de dorința lui? Câtă vreme aștepți o schimbare, te consideri superior / superioară. Când cineva ți s-a crezut superior, ai vrut să te schimbi după așteptările lui? Nu, ci le-ai opus rezistență. Bingo!

7. Ai așteptarea să aibă aceleași valori și interese ca tine? Știi că, dacă s-ar întâmpla asta, unul dintre voi ar fi în plus? Faptul că celălalt nu e ca tine e un atu, pentru că îți dă spațiu să fii tu. :)

Vrei împlinire în cuplu? Renunță la fantezii. Vezi perfecțiunea din ce este. Sau continuă să iubești o iluzie și ai rețeta garantată pentru neîmplinire.

Dacian

DE CE NU EȘTI ÎMPLINIT?
Cele 7 cercuri vicioase ale minții

Abonează-te la newsletter și descarcă gratuit acest Audiobook. 

Cel mai bun conținut și materiale speciale, direct la tine în Inbox, în fiecare săptămână. 

Înscrie-te aici cu adresa principala de e-mail. Nu vei primi de la mine campanii agresive de e-mail și nici nu-ți voi scrie în fiecare zi :)
Close

50% Complete

Odată cu descărcarea audiobook-ului ai acces automat și la un context fain și unic (pentru că nu îl dau în altă parte, ci doar abonaților mei de e-mail).
 Îți ofer accesul gratuit, pentru că vreau să ținem legătura mai personal.

Înscrie-te cu adresa principală de e-mail. Nu vei primi de la mine campanii agresive și nici nu-ți voi scrie în fiecare zi :)

*confirmă din e-mail ca să finalizezi înscrierea (verifică în Promotions sau Spam; poate dura câteva minute)