Suma cu care ai plăti pe cineva să facă munca ta este cea pe care crezi că o meriți

Apr 29, 2020

Dacă altcineva ar oferi o muncă, un serviciu sau produs exact ca al tău, cât ai plăti pentru asta?

Ai plăti cât ești plătit? Dacă nu, aproape sigur vei avea o problemă de creștere.  Fie în carieră, fie în business. Pentru că dacă nu ai plăti pentru acel lucru cât ești plătit, înseamnă că încă nu vezi valoarea reală a ce oferi (doar pretinzi că o vezi).

Ce valorizezi, plătești. Și când te valorizezi pe tine, ești plătit. Dacă observi o limită, verifică dacă nu cumva e fix de aici - ai plăti pe cineva să îți ofere același lucru ție?

Am văzut de multe ori coachi care nu cumpără coaching. Și fix acei oameni ajung la un plafon cu practica și banii lor. Pentru că e clar ce transmiți când tu însuți nu ești gata să învestești în produsul pe care îl pretinzi valoros.

Pe de altă parte, oricând am văzut un coach de excepție, acel om mi-a făcut clar că face, la rându-i, coaching.

La fel, la un moment dat, lucram cu un antreprenor care mi-a povestit că are în echipă o asistentă foarte pornită, pasiv-agresiv, că de ce nu are salariu mai mare. Și el s-a gândit că soluția ar fi să o mute de pe postul ei.

Așa că, dacă tot avea să facă asta, i-am propus un exercițiu interesant. I-am spus să o facă responsabilă de recrutarea următoarei asistente și să decidă ea inclusiv salariul acelei persoane. Ghici ce-a făcut.  A devenit mega exigentă, i-a făcut clare responsabilitățile, a negociat la sânge.

Pentru că putea fi mult mai obiectivă. Așa a văzut de fapt că nici ea n-ar plăti pe cineva să facă ce făcea ea cu suma cu care era ea plătită.  Deci uitându-se acum la salariul ei, era mare, pentru munca ce-o făcea.

Astfel, dacă ești angajat, uită-te un pic la tot ce faci și pune-te în locul proprietarului. Cu cât ai plăti pe cineva să facă munca ta? Nu fanteza, gândește-te că ai avea responsabilitatea să cântărești fiecare leu.

Dacă ești onest cu tine la acest exercițiu, poți să ai un impact mare asupra calității vieții tale. Pentru că dacă ești sigur că ai plăti mai mult, e timpul să ceri sau e timpul să pleci. Iar dacă ai îndoieli că ai plăti cum ești plătit, e timpul să crești valoarea muncii tale.

Valoarea ta = cea pe care ești dispus să o plătești, pentru același lucru pe care tu-l oferi. Plătești puțin? În adâncul tău, crezi că valoarea ta e puțină. Plătești mult? Te valorizezi.

Ți se pare provocator acest punct de vedere? Dacă da, lasă-mi părerea / întrebarea ta și dezbatem cu drag. 

Pe curând, Dacian

DE CE NU EȘTI ÎMPLINIT?
Cele 7 cercuri vicioase ale minții

Abonează-te la newsletter și descarcă gratuit acest Audiobook. 

Cel mai bun conținut și materiale speciale, direct la tine în Inbox, în fiecare săptămână. 

Înscrie-te aici cu adresa principala de e-mail. Nu vei primi de la mine campanii agresive de e-mail și nici nu-ți voi scrie în fiecare zi :)
Close

50% Complete

Odată cu descărcarea audiobook-ului ai acces automat și la un context fain și unic (pentru că nu îl dau în altă parte, ci doar abonaților mei de e-mail).
 Îți ofer accesul gratuit, pentru că vreau să ținem legătura mai personal.

Înscrie-te cu adresa principală de e-mail. Nu vei primi de la mine campanii agresive și nici nu-ți voi scrie în fiecare zi :)

*confirmă din e-mail ca să finalizezi înscrierea (verifică în Promotions sau Spam; poate dura câteva minute)